Varför är det så viktigt att jämföra lån?

Datum:

Om du känner att det börjar bli dags att renovera där hemma eller om hushållet behöver en ny bil så går du med största sannolikhet också i lånetankar. Varje år så tecknar svenskarna upp sig på olika typer av lån där allting från bostäder till nya kök finansieras.

Samtidigt så är det alldeles för få som på allvar jämför olika lån och långivare innan de tecknar upp sig på någon som helst typ av lån. Att jämföra lån är sannerligen inte världens roligaste syssla men skillnaden som det kan göra i plånboken är enorm. I den här texten kommer vi att prata mer om jämförelser för olika typer av lån, varför det är så viktigt, samt några saker som är bra att ha i bakhuvudet innan man skriver under ett låneavtal av någon form. 

Idag kan man teckna upp sig på lån utanför banker

Idag så är det inte bara banker som erbjuder olika former av lån till konsumenter. Olika fristående låneföretag har under en längre tid varit populärt och idag så finns det en enorm mängd av olika verksamheter att välja bland när man ska teckna upp sig på ett lån av något slag. Även om många fortfarande vänder sig till banken för alla sina lånebehov så börjar det bli vanligare att man istället söker sig till en fristående långivare. 

Räntorna kan skilja sig enormt

Anledningen till varför man bör göra en lånejämförelse är väldigt enkel att begripa och är rakt på sak: det kan hjälpa dig att spara stora summor pengar. Att jämföra räntor på lån kan vara skillnaden på tusentals kronor i det långa loppet.

Detta blir extra viktigt ju större summan som man lånar är, men bara några procentenheters skillnad kan betyda stora kostnader eller pengar över under avbetalningstiden

Så jämför du lån på bästa sätt

Så jämför du lån på bästa sätt

Att sitta och klicka sig från hemsida till hemsida och manuellt jämföra de olika erbjudandena är oerhört tidskrävande och det är långt ifrån säkert att du kommer hitta alla olika långivare och deras erbjudanden. Istället är det bättre om du vänder dig till en jämförelsetjänst. 

Enklare.se är bland de jämförelsetjänster som är bäst i test på att jämföra lån. Med deras tjänst så kan man jämföra villkor samt jämföra ränta på lån enkelt och smidigt. Här hittar man alla möjliga sorters långivare och tjänsten är helt och hållet gratis att använda sig av.

En jämförelsetjänst som Enklare är helt ovärderlig när det kommer till att hitta det bästa lånet för sin egen situation. Om du vill lära dig mer om detta samt pröva jämförelsetjänsten själv så är det bara att klicka på länken som följer: Låna pengar via Enklare.

Även vid teckning av bolån bör man göra en jämförelse av bankernas erbjudanden

 teckning av bolån
teckning av bolån

Ett bolån är utan tvivel det största lånet som de allra flesta kommer att binda upp sig på under sin livstid.

Det är kutym för många att gå direkt till banken där man redan har ett konto, men precis som med alla andra typer av lån så är det väldigt klokt att först se räntorna sida vid sida. Även om räntorna för lånet som helhet tenderar att vara samma så kan det ibland finnas erbjudanden som gör att man kan spara en del pengar genom att jämföra ränta på lån.

Jämför lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet, eller privatlån/blancolån som de också kallas, är den typen av lån där man kan spara in mest pengar genom att göra en jämförelse. Här kan det skilja sig enormt i olika räntor och det är därför väldigt viktigt att gör en jämför lån för att hitta det bästa.

Jämför lån utan UC

Jämför lån utan UC
Jämför lån utan UC

Om du av en eller annan anledning har dålig kreditvärdighet eller vill ta ett lån utan att en kreditupplysning tas så är det också här oerhört viktigt att man gör en jämförelse bland det som erbjuds.

Lån utan UC kan vara ett klokt ekonomiskt val, men det behöver göras på ett så fördelaktigt sätt som möjligt. Om du jämför lån utan uc kommer du märka att räntorna varierar kraftigt, lite på samma sätt som om man jämför sms lån. Se därför till att du lägger ner lite extra tid på att hitta ett lån som passar för just din situation.

Läs mer

Hur sociala medier kan användas för att marknadsföra ditt företag

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Med hjälp av sociala medier kan du snabbt nå en stor publik, bygga...

Kristina Taylor – kändishustru

Kristina har tidigare varit gift med kocken och tv-profilen Tareq Taylor. De har ett barn, dottern Ellen, ihop och Kristina arbetar som lärare. Privat...

Anja Lundqvist med Heder i behåll

Inom skådespelarvärlden har Anja Lundqvist blivit känd som kunnig och för att ha skinn på näsan. Ofta har Lundqvist porträtterat starka kvinnor och denna...

Brisket and Friends

Brisket and Friends startades i Årsta. Numera finns Brisket and Friends lite överallt i Stockholm och har till och med hittat ända ner till...

La Neta Stockholm – mat från Mexico

Mat från Mexico associeras inte längre bara med bruna bönor och ris. På La Neta Stockholm är det annat som gäller när du besöker...