NetOnNet

Datum:

NetOnNet började som en internetbutik och redan två år efter deras start, alltså år 2001 satsade de även på att öppna fysiska butiker. På NetOnNet kan du både köpa produkter av olika välkända tillverkare och från deras egna märken.

Snabbfakta om NetOnNet

Grundades:1999
VD:Susanne Holmström
Grundare:Hans-Krister Andersson, Anders Halvarsson, Roger Sandberg
Ägare:Netonnet Group AB – 100 %
Anställda:ca 550 st

Net On Net

NetOnNet har haft samma affärsidé sedan starten, att erbjuda produkter inom hemelektronik till lägre priser än vanliga butiker.

Net On Net

I den här artikeln kommer vi att gå igenom vad NetOnNet säljer för produkter, vad de erbjuder för tjänster och hur du går tillväga för att handla och returnera varor hos dem.

Du hittar även en komplett lista med alla NetOnNet butiker i Sverige.

Låga priser

Den främsta anledningen till varför de kan hålla nere sina priser är deras självbetjäningskoncept, vilket både gäller internetköp och när du handlar i butik. När du handlar via nätet genomför du processen själv och sedan får du varan levererad hem till din dörr. Deras butiker har varken säljare eller höga kostnader för lokalerna, vilket gör att de kan hålla priserna nere. När du handlar i någon av deras fysiska butiker får du själv leta upp varan och hämta den innan du tar den till kassan. Även om de inte har säljare i sina butiker har de givetvis kunnig personal som gärna hjälper dig med eventuella frågor du kan ha.

Utbud och produkter

NetOnNet erbjuder en uppsjö av produkter inom olika kategorier och för olika användningsområden. Inom kategorin datorer och surfplattor kan du exempelvis hitta både laptops och stationära datorer, iPad, skrivare, skärmar, nätverk, programvaror och mycket mer. Till den kategorin kan du även hitta alla typer av tillbehör du kan tänkas behöva som hårddisk och SSD, RAM-minne, uppgraderingspaket, grafikkort med mera.

Vitvaror

I den här kategorin hittar du alla vitvaror ditt hem behöver. Olika modeller av kylskåp och frys, tvättmaskiner och torktumlare, diskmaskiner och spisar, ugnar, mikrovågsugn, spishällar och mycket mer. På deras hemsida finns dessutom mycket hjälp och information så att det blir enklare för dig att hitta de modeller som passar bäst i ditt hem.

Hem och Fritid

Här hittar du ett brett utbud av olika produkter och kategorier. Det finns bland annat olika köksmaskiner och köksredskap, kaffemaskiner, dammsugare och olika grillar. Du hittar även olika saker för din trädgård, som gräsklippare, högtryckstvättar samt pooler och pooltillbehör. I den här kategorin finns dessutom otaligt många verktyg, lampor, batterier och biltillbehör. Det är även under hem och fritid som du finner olika eldrivna fordon som elscooter och elsparkcykel samt tillbehör som hjälmar.

För dig som spelar

NetOnNet har även ett välsorterat sortiment av olika gaming-produkter. Här hittar du bland annat spelkonsoler som exempelvis PS5, gamingdatorer och skärmar, gamingtangentbord, headset, stolar och bord. De erbjuder dessutom gamingpaket som innehåller tangentbord, headset, mus och musmatta som är speciellt framtagna för att passa för gaming.

Övrigt

Vad vi nämnt ovan är bara en liten del av deras stora utbud. Du hittar även TV och tillbehör som chromecast mobil och smartwatch samt saker som massagepistol, blodtrycksmätare och febertermometer och mycket, mycket mer.

Fyndvaror

NetOnNet erbjuder även något de kallar för fyndvara. Det är en produkt som de av olika anledningar har fått i retur och därför säljs till ett lägre pris. Alla produkter som säljs som en fyndvara har genomgått en grundlig kvalitetskontroll och säljs givetvis med alla original tillbehör. En fyndvara har alltid samma garanti- och ångerrättsvillkor som andra varor.

Olika tjänster

Förutom att erbjuda låga priser och ett brett urval av produkter har NetOnNet även olika tjänster de erbjuder sina kunder. En av deras tjänster är att de erbjuder delbetalning av det du handlar. De har bland annat ett eget NetOnNet-kort som du kan använda för att delbetala ditt köp räntefritt i upp till ett år. Några andra tjänster de erbjuder är:

 • Installation och Support – Det är inte bara ditt köp som ska gå smidigt, även installationen av produkterna du har köpt ska vara utan krångel. Just därför erbjuder de installation och support i ditt hem. Det kan vara någon form av allmän teknikhjälp men även installation av vitvaror eller exempelvis upphängning av TV eller ljudsystem.
 • Försäkring – Deras försäkring ger dig ersättning för funktionsfel som inte är täckta av reklamationsrätt eller garanti. Försäkringen täcker även så kallade otursskador som exempelvis kan uppstå vara om varan tappas. Du betalar inte ens något i självrisk, självrisk tillkommer enbart när det handlar om mobiltelefoner.

Cirkulära modeller

En annan tjänst NetOnNet erbjuder är deras cirkulära modeller. Det handlar om att återvinna gamla prylar på olika sätt för att minska teknologi-svinnet. Givetvis är det även en väldigt stor tjänst gentemot vår miljö. Deras cirkulära modeller kan bland annat vara:

 • Växla upp – Med den här tjänsten kan du skaffa den senaste modellen av exempelvis en iPhone till ett fast månadspris. Efter ett år blir du erbjuden att uppgradera din telefon till en nyare version.
 • Hyreshyllan – Det här är vad det låter som. En möjlighet att hyra produkter under den tiden du behöver dem, vilket dessutom är ett väldigt miljösmart sätt att använda produkter på.
 • Byt in – Du kan även välja att byta in dina äldre produkter för att få tillbaka en del av priset du gav för dem. Pengarna får du tillbaka i form av prisavdrag på kommande köp eller som presentkort.

Rabattkoder och kampanjkoder

Om du har fått en rabattkod eller kampanjkod ska den användas när du betalar för dina varor. Köper du via internet lägger du dina varor i kundkorgen och klickar dig vidare till kassan. Där finns ett fält där du kan skriva i din kod och butiken drar sedan av den summan automatiskt av slutpriset.

Klubbhyllan

NetOnNet erbjuder även en kundklubb som kommer med flera fördelar. Det är dessutom helt gratis att gå med och det enda krav som finns är att du måste ha ett giltigt personnummer och vara myndig. Som medlem får du bland annat produkter rekommenderade för just dig, inbjudningar till olika tävlingar och event samt även medlemserbjudanden och förmåner. Några av förmånerna är:

 • 90 dagars ångerrätt när du handlar
 • Du får låna släpvagn gratis för att kunna frakta hem större varor
 • Personlig teknikrådgivning med deras support via telefon

Kundtjänst

Om du skulle ha några frågor eller funderingar kring ditt köp kan du kontakta NetOnNets support, vilket kan göras på tre olika sätt:

 • Du kan ringa till deras support måndag – fredag mellan 09.00 -17.00
 • Det går även att använda deras chattfunktion på deras hemsida
 • De har dessutom en utförlig del med olika frågor och svar på hemsidan

Öppet köp och returnera en vara

När du handlar på NetOnNet har du alltid 30 dagars ångerrätt, vilket även gäller försäkringar. Är du medlem i deras Klubbhylla har du dessutom ännu mer tid, då har du hela 90 dagars öppet-köp på dina varor. Kom ihåg att du måste ha kvar original kvittot från köpet för att kunna returnera en vara. Något som är bra är att du kan returnera en vara även om du provat produkten och dess förpackning är öppnad. Skulle det vara så att något tillbehör saknas, någon del är skadad eller att produkten är smutsig när den blir returnerad kan du ändå få en del av pengarna tillbaka. NetOnNet tar då ut en avgift, som är minst 20 % av varans kostnad, för att kunna återställa den till ursprungligt skick.

Undantag

Det finns några typer av varor som inte omfattas av det öppna köpet och returrätt.

 • Har du köpt en tjänst, som exempelvis ett abonnemang till din mobiltelefon, kan du inte returnera tjänsten om du har börjat använda den.
 • Du har inte heller någon ångerrätt på förseglad ljud- eller bildupptagning samt programvara där förpackningen blivit öppnad.
 • En del varor kan inte lämnas tillbaka om förpackningen öppnats på grund av hälso- och hygienskäl. Det kan exempelvis vara in-ear och bluetooth hörlurar som airpods och även olika hygienprodukter.
 • Du kan inte lämna tillbaka produkter som batterier, bläckpatroner, minneskort och presentkort

Hur du returnerar en vara

Hos NetOnNet kan du returnera dina varor på två olika sätt, direkt i butiken och även med post. Det spelar ingen roll om du exempelvis köpt varan via internet, du kan ändå lämna tillbaka den i en fysisk butik.

Via post

Om du väljer att skicka tillbaka din produkt via posten måste du först registrera att du ska skicka tillbaka varan. Det gör du enkelt via deras hemsida. Du kan köpa en fraktsedel av NetOnNet när du gör registreringen, summan dras då av pengarna du får tillbaka. Kostnaden för att returnera med post beror på vilken produkt du vill lämna tillbaka, priserna ligger mellan 69 kronor upp till 499 kronor. Vitvaror är dock inte inkluderade i de priserna.

 • Även här finns ett undantag, nämligen powerstations. På grund av olika säkerhetsskäl måste de lämnas tillbaka i en fysisk butik, inte via post.

I butiken

Att lämna tillbaka en produkt i någon av de fysiska butikerna är väldigt enkelt. Du tar med produkten och kvittot och går till butikens servicedisk. Det är dessutom helt kostnadsfritt att lämna tillbaka en vara i en fysisk butik.

Återbetalning

När du lämnar tillbaka en vara är det vanligaste att få tillbaka pengarna på samma sätt som du betalade. Om du betalat med kontanter får du det, betalade du med bankkort förs pengarna över dit. Dock är det så att du enbart kan få en återbetalning till kort som är utfärdade i Sverige och kopplade till svenska bankkonton.

Prisgaranti

Om du köpt en vara på NetOnNet och den går ner i pris inom tid för det öppna köpet har du dessutom rätt till att få varan för det lägre priset. Då ska du kontakta butiken där du köpte varan så att de kan hjälpa dig vidare.

Var finns NetOnNets butiker?

NetOnNets butiker ligger utspridda på flera olika ställen i vårt avlånga land, från Malmö i söder till Umeå i norr. Här nedan ser du en lista över samtliga butiker tillsammans med respektive adress och öppettider.

Borås Viared

I Borås finns en lagershop på Viaredsvägen 14 a, vilket är vid Viareds flygfält.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Falun

I Falun hittar du deras butik på Bataljonsvägen 9.

 • Måndag – Fredag: 10 – 19
 • Lördag: 10 – 17
 • Söndag: 11 – 16

Göteborg

I Göteborg finns det tre stycken NetOnNet butiker, på följande platser:

Hisings Backa

Ligger på Exportgatan 20, precis vid Stigs Center.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Järnbrott

Den här butiken ligger på Axel Adlers gata 4.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Halmstad

Hit flyttade NetOnNet butiken som tidigare låg i Ullared. Numera finns butiken på Ryttarevägen 5.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Helsingborg

I Helsingborg finns butiken på Andesitgatan 16, Väla Södra.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Jönköping

På Vasavägen 3, Rosenlund, hittar du NetOnNet i Jönköping.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Kalmar

I Kalmar ligger deras butik på Dösebackevägen 5.

 • Måndag – Fredag: 10 – 19
 • Lördag – Söndag: 10 – 17

Karlstad Bergvik

Här finns butiken på Bergviksvägen 23.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Kristianstad

Här hittar du NetOnNets butik på Sävvägen 4.

 • Måndag – Fredag: 10 – 19
 • Lördag: 10 – 17
 • Söndag: 11 – 16

Linköping

NetOnNet i Linköping finns på Tjälvegatan 5 (Mörtlösa).

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Malmö

I Malmö hittar du NetOnNets lagerbutiker på två ställen:

Arlöv

Ågatan 1, vid Segerondellen.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Svågertorp

Nornegatan 5.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Norrköping

I Norrköping hittar du NetOnNets butik på Ståthögavägen 38 (vid Friskis & Svettis Ingelsta).

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 17

Stockholm

I Stockholmsområdet finns NetOnNet på fyra platser.

Haninge

Vendelsövägen 13.

 • Måndag – Fredag: 10 – 19
 • Lördag – Söndag: 10 – 17

Infracity

Kanalvägen 3B.

 • Måndag – Fredag: 10 – 19
 • Lördag: 10 – 17
 • Söndag: 11 – 17

Slagsta

Fågelviksvägen 5, söder om kungens kurva.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Veddesta

Nettovägen 2, barkarby.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Sundsvall Birsta

Här finns NetOnNets butik på Norra Förmansvägen 24, Birsta.

 • Måndag – Fredag: 10 – 19
 • Lördag – Söndag: 10 – 17

Uddevalla

I Uddevalla hittar du butiken på Norgårdsvägen 8.

 • Måndag – Fredag: 10 – 19
 • Lördag – Söndag: 10 – 17

Umeå Ersboda

Bruksvägen 5 är adressen till NetOnNet i Umeå.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Uppsala Fyrislund

På Åkaregatan 10 ligger butiken i Uppsala.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Västerås Hälla

I Västerås finns deras butik på Glasvingegatan 2.

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Växjö

I Växjö hittar du butiken på Hejaregatan 13.

 • Måndag – Fredag: 10 – 19
 • Lördag – Söndag: 10 – 17

Örebro

I Örebro ligger NetOnNet på Åbyvägen 1 (Bista).

 • Måndag – Fredag: 10 – 20
 • Lördag – Söndag: 10 – 18

Östersund

Här hittar du deras butik på Hagvägen 5, Lillänge.

 • Måndag – Fredag: 10 – 19
 • Lördag: 10 – 17
 • Söndag: 11 – 16

Sammanfattning

NetOnNet erbjuder hemelektronik och många andra produkter till låga priser, tack vare deras självbetjäningssystem. Du kan både handla på nätet eller i någon av deras fysiska butiker som finns runtom i landet. De erbjuder returnering av varor på två olika sätt, antingen skickas varan via post eller så kan du lämna tillbaka den i en fysisk butik. De har dessutom en kundklubb där du som medlem kan ta del av olika kampanjer och erbjudanden samt få bättre villkor när det gäller öppet-köp och returrätt. Deras låga priser och bra villkor gör att NetOnNet är en butik för alla helt enkelt.

Läs mer

10 Bästa böckerna för att förlora sig i en annan värld

Ibland behöver man bara verkligen koppla av och fly vardagsstressen. Det kan vara svårt att göra om man är hemma och ständigt blir påmind...

Modern teknologi som har påverkat spelindustrin 

Utvecklingen för spelindustrin tog fart under tidigt 2000-tal och har därefter aldrig riktigt stannat av. Istället får vi se nya tekniker, funktioner och allt...

Hur sociala medier kan användas för att marknadsföra ditt företag

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Med hjälp av sociala medier kan du snabbt nå en stor publik, bygga...

Kristina Taylor – kändishustru

Kristina har tidigare varit gift med kocken och tv-profilen Tareq Taylor. De har ett barn, dottern Ellen, ihop och Kristina arbetar som lärare. Privat...

Anja Lundqvist med Heder i behåll

Inom skådespelarvärlden har Anja Lundqvist blivit känd som kunnig och för att ha skinn på näsan. Ofta har Lundqvist porträtterat starka kvinnor och denna...