Mr Tuning – en välkänd nätbutik bland bilälskare 

Datum:

Har du ett stort bilintresse och vill hitta prylar för motoroptimering och tuning? Då känner du kanske till Mr Tuning, e-handelsföretag som funnits sedan 2009. Butiken (finns enbart online-butik) drivs av personer som själva kör mycket modifierade bilar och sortimentet är inriktat på framför allt produkter för tuning och styling av japanska bilar, men även andra bilmärken. 

Kort om Mr Tuning

Vad är Mr Tuning?En online-butik för bildelar
Hur länge har Mr Tuning funnits? Företaget startade 2009
Hur lång leveranstid har Mr Tuning? Många varor skickas samma dag om de beställs före kl. 12
Vilka bilmodeller kan handla till hos MR tuning? Mr Tuning har produkter till Alfa Romeo, Audi, BMW, Chrysler, Citroën, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Jeep, Kia, Mazda, Mercedes Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, SAAB, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen och Volvo. Det finns också en kategori som heter universal. 

Mr Tuning är en butik för modifierade bilar

De som driver Mr Tuning har lyckats bra med att förena ett stort intresse med en affärsverksamhet. Vad kan man då göra för att modifiera sin bil? Jo, det finns massor av sätt och om man bara följer alla regler kan man faktiskt bygga om bilen helt. Vill man göra en motoroptimering och få lite mer kraft från sin motor kan man, om man har en turboladdad motor, göra en så kallad ECU-tuning. Dagens bilar har en styrenhet som kallas electronic control unit, ECU.  Om man ändrar data i denna kommer motorn att bete sig på ett lite annorlunda sätt.

Ett annat sätt är att ansluta en extern box. Har man gjort det kan det vara en bra att idé att även byta ut däcken för bättre kontroll och köregenskaper, samt se till att bromsarna förstärks för att klara av motorns förbättrade prestanda. Att också modifiera hjulen är vanligt och har stor betydelse för utseende. 

Mr Tuning har allt möjligt från gummimattor till RGB led ramper

Letar du efter ett stödlager till volvo 740 eller ett chip till volvo 850? Mr Tuning kan säkert hjälpa dig att få tag vad du behöver. 

Mr Tuning säljer bland annat: 

  • Coilovers, som används för att justera höjden på bilen 
  • Rattar av olika slag, som mockarattar och sportrattar
  • Rattnav till olika modeller
  • Turbo, till exempel T3Ta Turbo 
  • Vindavvisare, som används mot stenskott
  • V-band som man kan skarva avgasrör med
  • Oljetrycksmätare

Det finns en hel massa andra grejer också. Vill man hänga med och få uppdateringar så kan man prenumerera på ett nyhetsbrev. Om man gör det så kan man också få en hemlig rabattkod och det är ju aldrig fel med lite rabatt. 

Mr Tuning har populära luftfräscharen poppy

Poppy – Poppy Grace Mate – är en populär luftfräschare från Japan. Den säljs i små flaskor med en vridbar ratt som kork. Med ratten går det att ställa in hur mycket doft som ska släppas ut från flaskan. Poppy är populär både hos bilintresserade privatpersoner, framför allt yngre förare och de med a-traktor, och yrkesförare.

Det många tycker är roligt är att poppy ofta säljs med en liten platta med lysdioder. Man ska dock tänka på att polisen inte gillar om man har en lysande poppy på instrumentbrädan. Lagen säger att fordon endast får lysa med vitt ljus framåt och poppys ledljus finns i flera olika färger. Placerar man poppy någon annanstans i bilen går det bra att ha lysdioderna. 

Mr Tuning kan hjälpa dig att få en häftig bil, men vad säger lagen?

Bygger man om sin bil måste man vara noga med att ta reda på vad lagen säger. Många länder tillåter inte alls ombygge av bilar, men i Sverige är det lagligt. En bra början är att se till läsa igenom Sveriges Fordonsbyggares Riksorganisations (SFRO) handbok som ger instruktioner kring vad som är tillåtet. 

Det man måste ha i åtanke är att ändrade bilar oftast måste kontrolleras av bilprovningen och att reglerna är rätt så stränga. Om man gjort så mycket med sin bil – till exempel bytt ut motor och bromssystem – att bilen anses ombyggd ska den kontrolleras både av SFRO och bilprovningen. Det finns alltså en del att ta hänsyn till när man bygger om bilen, men för den som följer reglerna går det att forma sin bil väldigt mycket efter egen smak. Sen är det bara att tuta och köra, som man brukar säga!

Läs mer

Fixa livet med föryngrande korta frisyrer 60 plus

Föryngrande korta frisyrer 60 är för den som vill känna sig ung och fräsch. När livet närmar sig eller överskrider mittstrecket kan det vara...

Damas Malmö – hit vill alla

Det kvittar om man är proffs i Malmö FF:s serie för damer, eller är en genuin malmöit med eller utan rötter i mellanöstern. När...

Mr Tuning – en välkänd nätbutik bland bilälskare 

Har du ett stort bilintresse och vill hitta prylar för motoroptimering och tuning? Då känner du kanske till Mr Tuning, e-handelsföretag som funnits sedan...

Flinks Järn startade med en flink man från Stockholm

Flink betyder händig och var ett passande efternamn på Gunnar Flink som slog upp portarna till Flinks Järnhandel i Stockholm i början på 1900-talet....

Jessika Gedin – svensk litteraturprofil med snygga kläder

Jessika Gedin hörs i radio, översätter böcker och intervjuar författare i Sveriges troligtvis populäraste litteraturprogram på tv: Babel. Hon har även medverkat i frågesportsprogrammet...