Kristina Taylor – kändishustru

Datum:

Kristina har tidigare varit gift med kocken och tv-profilen Tareq Taylor. De har ett barn, dottern Ellen, ihop och Kristina arbetar som lärare. Privat kallas hon för Stina. Hennes fullständiga namn är Eva Kristina Hellner Taylor. Hon arbetar på Eslövs folkhögskola, bland annat inom religionshistoria. 

Snabbfakta om Kristina Taylor:

Vem?Kristina Taylor är Tareq Taylors ex-fru
Varför?Var gift med tv-kocken Tareq Taylor i 26 år
Var?Kristina Taylor är bosatt i Lomma i Skåne
Ålder?53 år gammal

Was in an accident

Tareq har berättat för tidningarna att han blev blixtförälskad när han träffade Stina. Han friade efter endast 2 månaders dejtande.

I början av äktenskapet med Tareq råkade tyvärr Kristina ut för en bilolycka som ledde till kronisk smärta i nacken. Även Tareq var med i bilen, men Kristina drabbades hårdare och fick bestående men i form av nackskadan. Olyckan har påverkat båda två men framför allt är det Stina som blev hårdast påverkad. 

Kristina och Taylor hade bara varit gifta i ett halvår när denna bilolycka inträffade. Paret hade just kommit tillbaka till Sverige efter en tid i Australien. 

Lives in Lomma, works in Eslöv

Kristina bor kvar i Lomma efter skilsmässan och pendlar dagligen till Eslöv där hon jobbar på Folkhögskolan. Hon har breda kunskaper och undervisar i så skilda ämnen som:

  • Pedagogik
  • Religionsvetenskap
  • Engelska
  • Interkulturell kommunikation
  • Forskningsmetodik

Married to Tareq for 26 years

Paret Kristina och Tareq Taylor skildes åt efter hela 26 år tillsammans. De fick sin dotter Ellen 2003. Dottern har medverkat i Sveriges yngsta mästerkock och tycks därmed gå i sin fars fotspår. Paret Taylor har varit angelägna om att hålla hårt om privatlivet och har därför inte valt att direkt kommentera sin skilsmässa. Parets äktenskap tog slut 2021.

Ganska kort efter parets skilsmässa bekräftade Tareq att han hade en ny flickvän, träningsprofilen Sofia Ståhl. Huruvida paret träffats före eller efter skilsmässan är oklart, och något de valt att inte kommentera.

A doldis behind husband Tareq Taylor

Det brukar ju sägas att “bakom varje framgångsrik man står en kvinna”. Det har det så klart även gjort bakom framgångssagan Tareq Taylor. Hur mycket hans ex-hustru Kristina har bidragit till makens framgångar är dock svårt att säga. Dock har hon faktiskt bidragit till en del av de kokböcker som Tareq givit ut. Och det är inte svårt att föreställa sig att Kristina fått ta en stor del av ansvaret för hem, barn och hushåll medan Tareq har gjort karriär och ideligen synts i tv-rutan.

Kristina själv har varit duktig på att hålla sig undan från rampljuset. Visst syns hon vid ex-makens sida på en del äldre mingel-bilder från olika tillställningar, men hennes eget privatliv har hon hållit mestadels för sig själv. Inte ens på Facebook eller Instagram går det att få veta mycket om henne, om man inte hör till hennes vänner.

Inte heller i den rosade tv-dokumentärserien “Tareq Taylors matresa”, där han var väldigt öppenhjärtig om sitt ursprung och bland annat pratade mycket om brodern Zafer, pappan Seif och modern Annie, nämndes hustrun Kristina en enda gång. 

Pratade Tareq något om Kristina när han var sommarpratare i P1, endast ett par månader innan det blev offentligt att paret skulle skilja sig? Om du vill veta så är det bara att lyssna på avsnittet som finns på Sveriges Radios webbplats.

Kristina Taylor – Psychologist?

Till slut ett litet sidospår. “Kristina Taylor” är inte ett särskilt vanligt namn. Ändå finns det fler kändisar eller halvkändisar som (åtminstone nästan) delar namnet med Tareqs ex-fru:

  • Kristina Taylor, psykolog och ordförande i Sveriges psykologförbund
  • Kristin Michelle Taylor, skådespelare i bland annat YouTube-serien “The key of awesome”
  • Kristin Taylor, skådespelaren Chris Delia’s hustru
  • Christine Taylor, amerikansk skådespelare, känd bland annat från “The wedding singer” och “Zoolander”

Läs mer

Optimera din webbplats: Faktorer du inte får missa

Vill du förbättra din webbplats och öka dess synlighet på sökmotorer? Då är det viktigt att du inte missar viktiga och betydelsefulla knep som...

Så marknadsför sig spelplattformar på nätet 

Du har säkert hört begreppet “syns du inte, finns du inte”. Det gäller i högsta grad för företag som vill lyckas på en marknad...

10 Bästa böckerna för att förlora sig i en annan värld

Ibland behöver man bara verkligen koppla av och fly vardagsstressen. Det kan vara svårt att göra om man är hemma och ständigt blir påmind...

Modern teknologi som har påverkat spelindustrin 

Utvecklingen för spelindustrin tog fart under tidigt 2000-tal och har därefter aldrig riktigt stannat av. Istället får vi se nya tekniker, funktioner och allt...

Hur sociala medier kan användas för att marknadsföra ditt företag

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Med hjälp av sociala medier kan du snabbt nå en stor publik, bygga...