Så blir du en riktig epa raggare

Datum:

Epa raggare är mer än bara lössnus och sänkta bilar. Kläder, musik och rätt dekaler sätter stilen och identiteten är viktig. Åren med epa är ett förstadium till vuxenlivets bilburna frihet och idag har raggarstilen återigen tagit plats bland ungdomar. Så här funkar det. 

Kort om epa raggar stil

KläderT-shirt, linne och hoodie, tröja. Gärna med tryck. Jeans, gärna trasiga.
HuvudbonadTurban…nä skoja! Keps såklart!
SkorVans, tofflor, träskor.
DekalerText som retar folk alternativt sliskiga saker som “Slow(as)fuck” bak på stötfångaren. 
I bilenDoftgranar, tärningar, pynt.
BilmärkenAlla. 

Epa raggare starter pack

Ett quiz om epa raggare skulle garanterat innehålla något av följande. Men häng med längre ner i texten om du vill lära dig mer om epa-kulturen. 

Vanliga små saker som är ett måste för epa raggare

 • Poppys
 • Wunderbaums
 • Lysdioder
 • Ledlister
 • Energidryck
 • Coola dekaler
 • Snus eller vape

Här är de större grejerna för en epa raggare

Med bara Poppys och dioder kommer man inte långt. Här är de stora grejerna som behövs om du vill göra dig ett namn inom epakulturen. 

Själva epan gör en raggare

Håll ögonen öppna och försök klura ut vilka epa raggare i din närhet som snart tar bilkörkort. Den perfekta epan kanske finns närmare än du tror? Var dock inte rädd för avstånd. Som eparaggare kommer allt att ta en evighet, även en enkel tur till pizzerian, så en lång resa till ett eventuellt Blocketfynd är ingenting i sammanhanget. 

Ingen epa raggare utan AM-körkort 

Det här är viktigt. Du behöver ett körkort. Från den dag man fyller femton får man ta ett AM-körkort. Detta ger dig möjlighet att köra moped klass 1, moped klass 2, traktor a och motorredskap klass 2. För att förenkla, du får köra din epa på detta kort. Körkortet består av  teoriprov och körning men det fixar du lätt!

Krimskrams i backspegeln ett måste för en epa raggare

Inte hade du väl tänkt köra runt med en helt naken backspegel? Som en person helt utan självrespekt och kreativitet? Nej, din backspegel måste pyntas och det snabbt. Du bör investera i flera olika doftgranar, kanske några mjuka tärningar (kom ihåg att de kan betyda lite olika saker, googla), kors eller ett radband om du är religiös (du kan behöva Guds beskydd i kurvorna) eller vad som helst som gör din bil unik och personlig. Ös på ordentligt. 

Kläderna viktigare än snus

Den ungdomliga epa raggar stilen har sin grund i klassisk raggarstil. Skjorta, håliga jeans, keps och träskor funkar men som ung är det vanligt att skjortan byts ut mot en hoodie med tryck. Trycken kan vara allt från bilmärken till citat och spritloggor men det får gärna vara lite kaxigt och provocerande. Träskor kan användas men det är vanligt med Vans eller tofflor av typen badskor. 

Epa raggare med rätt musik

Musiken är viktig och det ska vara mycket bas. Det kallas ju trots allt epa-dunk. Det ska höras när du rullar in på macken. Oavsett om du skjutsar lillsyrran till barnkören eller ska ut med kompisarna gäller det att du har en bra spellista. När lillsyrran är med kan det vara bra att inte spela låtar med de grövsta texterna, det kan bli en del ord att förklara om man säger så. För att komma runt detta kan man spela dansband eller välja en av alla norska artister som är populära bland dagens epa-raggare. Chansen finns att nyfikna öron inte snappar upp allt om texterna är på norsk! Sök efter namn som Macky Gee, Hooja eller Elov och Benny eller varför inte Lasse Stefanz.

Dos and don’ts som epa raggare

Inom alla kulturer finns det förhållningsregler. För eparaggare gäller följande.

 • Hjälp till om någon fått fel på bilen
 • Var alltid nykter bakom ratten
 • Hindra andra från att köra berusade
 • Håll ihop. 

Epa raggare på nätet

På nätet kan man finna en hel del om epa-livet. Här är några av de mer ovanliga saker som folk har sökt på:

 • Epa raggare idol – Här hittar man Erik Persson från Bollebygd. Han var med i Idol 2016. 
 • Epa raggare blir misshandlad av blattar I Värmland blev en epa raggare misshandlad av nysvenskar. Lärdomen från detta är att inte slå epa raggare, inte kalla folk för blattar och att skippa sydstatsflagga på epan.
 • Alexander Larsson får nudes av tjocka epa raggare med lössnus – Totalt oklar googling men kul för Alexander Larsson om han samtyckt till att få dessa nakenbilder.
 • Alexander Larsson får nudes av tjocka epa raggare med snus – Se tidigare punkt.


Läs mer

Optimera din webbplats: Faktorer du inte får missa

Vill du förbättra din webbplats och öka dess synlighet på sökmotorer? Då är det viktigt att du inte missar viktiga och betydelsefulla knep som...

Så marknadsför sig spelplattformar på nätet 

Du har säkert hört begreppet “syns du inte, finns du inte”. Det gäller i högsta grad för företag som vill lyckas på en marknad...

10 Bästa böckerna för att förlora sig i en annan värld

Ibland behöver man bara verkligen koppla av och fly vardagsstressen. Det kan vara svårt att göra om man är hemma och ständigt blir påmind...

Modern teknologi som har påverkat spelindustrin 

Utvecklingen för spelindustrin tog fart under tidigt 2000-tal och har därefter aldrig riktigt stannat av. Istället får vi se nya tekniker, funktioner och allt...

Hur sociala medier kan användas för att marknadsföra ditt företag

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Med hjälp av sociala medier kan du snabbt nå en stor publik, bygga...