Don V – YouTuber, musiker och skådespelare med populärt namn

Datum:

Don V är en svensk rappare, låtskrivare, skådespelare och sociala medier-profil. Han är född den 6 januari 2001 och bor i Malmö. Don V har skrivit raptexter sedan han gick i sjuan och har sagt att hans mål med musiken är att sprida positiva vibes och glädje. 

Snabba fakta om Don V

Vem är Don V?Don V är en svensk rappare, låtskrivare, skådis och sociala medier-profil. 
Hur gammal är Don V?Han är född 2001 och alltså 21 år gammal. 
Hur många följare har Don V?Don V har över 130 000 prenumeranter på YouTube och och över 1 000 följare på Instagram
Var är Don V född? Don V är född i Malmö 

Bland Don V:s låtar finns bland annat titlar som:

  • Dicaprio
  • Vi kan det
  • Baloo & Mowgli
  • Leva som oss
  • Thugz Mansion
  • Capo
  • Blodiga händer

Don V blev känd för sin YouTube-kanal 2017, och i mitten av 2018 släppte han sin första låt, Flyga. Låten gjorde succé och blev snabbt  nr 1 på YouTube. I januari 2019 släppte han sitt debutalbum LIFESTYLE. Trots att albumet släpptes utan skivbolag hade det streamats på Spotify över 5 miljoner gånger efter bara några veckor. 

Don V har en huvudroll i tv-serien Festen på SVT

Don V har en av huvudrollerna i en populär serie på SVT som heter Festen. Den handlar om ett gäng ungdomar som en sommarnatt i Malmö befinner sig på fest och de relationer som sedan utvecklas mellan dem. Det finns även en hemlighet som håller dem samman. 

Serien har blivit väldigt omtyckt av unga tittare och det är till stor del ungdomar med utländsk bakgrund som hör av sig till SVT och visar intresse för serien. Festen börjar med en föräldrafri fest där sju ungdomar möts, men kvällen slutar traumatiskt med att en av dem blir skjuten. 

Flera Don och V:n bland YouTubers 

Don V är inte den enda som skapat sig en lysande karriär efter en start som YouTuber (eller som har ett V i sitt artistnamn). Ett annat exempel är Liane V, född 1986. Hon sysslar, liksom Don V, med musik. Liane V har över 4,6 miljoner följare på Instagram och driver även en egen YouTube-kanal. På sin YouTube-kanal lägger hon upp både sin musik och videobloggar. 

Hon har varit värd för olika evengemang kopplade till The Voice, The X factor och American Idol. Och det är inte bara V:et i namnet Liane V har gemensamt med Don V. Hon är dessutom tillsammans med en annan sociala medier-profil som också heter Don. I augusti i år berättade Liane V att hon och influencern Don Benjamin ska få sitt första barn. 

En annan YouTuber med Don i namnet är Anis Don Demina som har haft sin YouTube-kanal sedan 2011. Där lägger han upp musikvideor, reaktionsvideor, intervjuer och videobloggar. Anis Don Demina har fler följare än Don V, närmare bestämt över 535 000 stycken. 

Anis Don Demina började uppträda som rappare redan när han var 14 år. Han har deltagit i Melodifestivalen och har varit med i tv-program som Idol, Let´s Dance och Musikhjälpen. När han var med i “Idol Extra” på TV4 tatuerade han sig med en Idol Extra-logga i direktsändning. 

Kat Von D en annan kändis med V och D i namnet

Det är oklart om Don V har tatueringar, men en som har många är Kat Von D. Hon är en amerikansk tatuerare som  varit med i tv-programmet Miami ink. Under 2007 öppnade hon en egen tatueringsstudio, High Voltage Tattoo, och hade det egna TV-programmet LA ink. Hon har tatuerat ett flertal kända personer, som bland annat Billie Joe Armstrong, Frank Lero och Jenna Jameson. 

Har Don V tagit sitt artistnamn från boxningsvärlden?

En annan mycket välkänd Don är den kontroversielle boxningsmanagern Donald “Don” King. Kanske är det från honom Don V och alla andra Don fått sina artistnamn? Don King är en amerikansk boxningspromotor som bland annat promotat Mike Tyson och drivit bolaget Don King Productions Inc. I slutet av 90-talet hamnade Don King och den engelska boxningspromotorn Frank Warren i en infekterad, och i boxningsvärlden omtalad, rättstvist. 

Don King blev känd när han 1974 anordnade Rumble in the Jungle, en boxningsmatch mellan Muhammad Ali och George Foreman i Zaire som fortfarande anses vara en av världens främsta boxningsmatcher. Året efter anordnade han Thrilla in Manilla, en match mellan Muhammad Ali och Joe Frazier. Trots att Don King fyllde 90 år förra året är han fortfarande aktiv.

Läs mer

10 Bästa böckerna för att förlora sig i en annan värld

Ibland behöver man bara verkligen koppla av och fly vardagsstressen. Det kan vara svårt att göra om man är hemma och ständigt blir påmind...

Modern teknologi som har påverkat spelindustrin 

Utvecklingen för spelindustrin tog fart under tidigt 2000-tal och har därefter aldrig riktigt stannat av. Istället får vi se nya tekniker, funktioner och allt...

Hur sociala medier kan användas för att marknadsföra ditt företag

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Med hjälp av sociala medier kan du snabbt nå en stor publik, bygga...

Kristina Taylor – kändishustru

Kristina har tidigare varit gift med kocken och tv-profilen Tareq Taylor. De har ett barn, dottern Ellen, ihop och Kristina arbetar som lärare. Privat...

Anja Lundqvist med Heder i behåll

Inom skådespelarvärlden har Anja Lundqvist blivit känd som kunnig och för att ha skinn på näsan. Ofta har Lundqvist porträtterat starka kvinnor och denna...