Brisket and Friends

Datum:

Brisket and Friends startades i Årsta. Numera finns Brisket and Friends lite överallt i Stockholm och har till och med hittat ända ner till Göteborg. Vill du ha en Brisket and Friends meny finner du det både i Järfälla, på Odenplan, i City och i Västberga. Självklart följer du Brisket and Friends instagram.

Snabbfakta om Brisket and Friends:

NamnBrisket and Friends
MatBBQ
SpecialareMatlåda med vakuumförpackad BBQ
Första restaurangenI Årsta
StäderStockholm, Göteborg 

Brisket and Friends – med mat som andas Texas

Ta dig in till Södermalm eller in till City, Årsta eller Odenplan om du är sugen på en riktigt god mat som andas Texas. När du sedan landar i en skön stol på Brisket and Friends med sin fina BBQ kommer du njuta av varje tugga du tar. Till maten är det möjligt att skölja strupen med en god öl. 

En del av deras restauranger har lokala bryggerier medan andra, som Göteborg, satsar mer på amerikanska ölsorter. Stilen är likadan men det skiljer en del på deras ölsorter. Precis som det ska vara. De flesta orter och invånare i ett land skiljer sig också. Varför inte mat och dryck? 

Brisket and Friends – på det egna middagsbordet 

Tänk vad fint att kunna få hem en äkta BBQ middag. Då kan du bjuda dina vänner på en helt unik måltid. Det bästa är att allt kommer fixat och ordnat. Först är ditt kött rökt, sedan blir det vakuumförpackat och sist men inte minst lite snyggt inslaget med instruktioner för dig hemma. 

Du beställer några dagar i förväg och sedan kan du hämta upp din matlåda med BBQ på en närliggande restaurang. Väl hemma letar du reda på instruktionerna som är medskickade och värmer maten till punkt och pricka som det står. Så enkelt att det inte går att misslyckas. Du blir kung i ditt eget kök utan att behöva röka ner det fullständigt. 

Brisket and Friends – gulddraken 

Det är inte alla som kan skryta med att ha blivit belönade med en gulddrake! Brisket and Friends har fått den utmärkelsen då de klassat in i en av kategorierna som bästa budgetkrog. Dessutom blev de utsedda till bästa streetfood i Sverige. Det är inte dåligt. Men så är också maten som serveras extremt god. 

Krogarna är trevliga och familjära. Här är det meningen att alla ska kunna stortrivas, även om du är vegetarian. Men hur går det till? Jo, man anpassar helt enkelt menyn så att det finns något för dem som är vegetarianer också. Vad sägs om en god chiligryta?  

Brisket and Friends – food truck

 

Tack vare att Brisket and Friends har en food truck kan alla få möjlighet att njuta av en oxbringa. Köttet har legat i röken på äkta Texas-vis i ungefär 16 timmar. Det är inget man gör hemma i lägenheten. Inte heller i huset. Det krävs lite specialgrejer för att åstadkomma detta.  

Du kan boka en food truck om du till exempel har en fest eller en tillställning där det skulle passa att dina gäster köper mat i food trucken. Vill du äta lunch med en Brisket and Friends meny kan du begära catering så kommer en food truck dit du vill ha den. Allt från 15 personer upp till 3000 kan ni vara. Det enda som behövs är en gräsplätt. Hela food trucken är självförsörjande på el och vatten. 

Brisket and Friends – god texas-meny till lunch

Mat i magen vill alla ha och när det gäller en BBQ så kan en lunchmeny se ut på följande sätt:

 • Rökt oxbringa med två valfria tillbehör
 • Rökt fläsksida med två valfria tillbehör
 • Pulled pork som är gjord på en smaskig fläskkarré, serveras med två valfria tillbehör
 • Högrev med två valfria tillbehör
 • Kombotallrik med rökt portobello och vegetarisk chiligryta, även här två valfria tillbehör 
 • Högrevsburgare med coleslaw och ett valfritt tillbehör
 • Portobello-burgare 
 • BBQ-baguette med pulled beef, picklad  kålsallad, chilimajonnäs och rostad lök. Just det! Ett valfritt tillbehör här med. 

Brisket and Friends – tillbehör

När du bestämt dig för vilken huvudmeny du gillar bäst kommer frågan vilka tillbehör du vill ha:

 • Rostad majsröra med tryffel
 • Klassisk coleslaw
 • Pico de gallo
 • Krämig potatissallad Texas style
 • Mac’n’cheese

Den som går hungrig efter den här lunchen på Brisket and Friends finns nog inte på kartan.  

Läs mer

Optimera din webbplats: Faktorer du inte får missa

Vill du förbättra din webbplats och öka dess synlighet på sökmotorer? Då är det viktigt att du inte missar viktiga och betydelsefulla knep som...

Så marknadsför sig spelplattformar på nätet 

Du har säkert hört begreppet “syns du inte, finns du inte”. Det gäller i högsta grad för företag som vill lyckas på en marknad...

10 Bästa böckerna för att förlora sig i en annan värld

Ibland behöver man bara verkligen koppla av och fly vardagsstressen. Det kan vara svårt att göra om man är hemma och ständigt blir påmind...

Modern teknologi som har påverkat spelindustrin 

Utvecklingen för spelindustrin tog fart under tidigt 2000-tal och har därefter aldrig riktigt stannat av. Istället får vi se nya tekniker, funktioner och allt...

Hur sociala medier kan användas för att marknadsföra ditt företag

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Med hjälp av sociala medier kan du snabbt nå en stor publik, bygga...