Att investera i SEO är vitalt för din webbplats

Datum:

Anser ditt marknadsföringsteam att länkbyggande är ett av de mest vitala sätten att förbättra din sökmotorrankning? Vikten av bakåtlänkar är obestridlig, men det är inte så komplicerat som många faktiskt tror.

Det är möjligt att metoderna du har använt hittills inte fungerar för dig. Ändå, om du vidtar lämpliga åtgärder, kommer du att kunna skapa potentiella kunder och se din webbplats stiga i rankingen.

Den ”trasiga” länkbyggnadsstrategin

Det här är ett säkert sätt att få de resultat du vill ha. Det är en bra strategi att få enkelriktade länkar till din webbplats.

Kontakta webbplatsens webbansvariga och rapportera eventuella bakåtlänkar som upptäcks på hans eller hennes webbplats för att använda denna strategi.

Ersätt eventuella trasiga länkar med förslag på alternativa webbplatser. Nämn att du skulle vara intresserad av att ersätta de tidigare nämnda länkarna. Han kan återgälda din vänlighet genom att göra det möjligt för dig att fixa de felaktiga länkarna som du rapporterade till honom. Att börja med relevanta webbplatser i din nisch som inkluderar resurssidor är det bästa sättet att använda denna strategi. Med hjälp av följande Google-söktermer kan du hitta denna information:

• Ditt sökord + relevanta länkar

• Dina söktermer och resurser

• Länkar i webbadressen:

Till exempel, om du har en webbplats dedikerad till grafisk design, skulle din sökterm vara något som grafisk design + länkar. Genom att använda ett plugin som heter Kontrollera mina länkar kan du snabbt upptäcka alla 404-länkar på dessa sidor och fixa dem. Så snart du vet ägarens namn, förklara bakåtlänkarna för dem på ett trevligt sätt. Inkludera din egen webbplats bland alternativen för lämpliga ersättare. Var en god granne, inte en girig sådan.

Länka till din webbplats med hjälp av infografik

Marknadsförare använder vanligtvis infografik för att få bakåtlänkar. De är den mest använda strategin. Är det för att de är så enkla att förstå och dela?

Alla uppskattar och njuter av vackra bilder. Detta måste vara orsaken till dess nuvarande ökning i popularitet. Här är utmaningen att välja den mest relevanta infografiken för din publikation. Det är viktigt att var och en av dem berättar sin egen historia för att dra till sig din publik. Se vad som skapar rubriker och vad som är trendigt för att få lite inspiration. Du kan sedan använda infografik för att berätta din berättelse. För att säkerställa att ditt material alltid är på plats bör du göra research och samla in statistik.

Om du inte är en visuell person, anlita en professionell som hjälper dig. Låt dig inte luras att tro att det är dyrt att skapa infografik. Detta är inte fallet alls. Jämfört med antalet bakåtlänkar du får är de en fantastisk investering. Testa Dribble om du letar efter en designer som kan hjälpa dig. Skapa ett sätt för andra att enkelt dela din vackra infografik. Du kan göra detta genom att använda ett WordPress-plugin för att generera din inbäddningskod. Utsätt din infografik när du är klar med den. Många infografiska kataloger accepterar bidrag för detta ändamål.

Fördelar med gästinlägg

Gästinlägg för auktoritativa webbplatser är en annan strategi för att få bakåtlänkar och nå nya målgrupper. Genom att göra det öppnar du upp ditt innehåll för en helt ny grupp människor och låter det ses av en bredare publik. Förutom att tillfredsställa ditt begär efter bakåtlänkar, ökar den här strategin ditt rykte på internet och följar sociala medier. Att få nya färdigheter och utöka ditt nätverk är en fantastisk möjlighet. Om du inte gillar idén bör du veta att även Google accepterar och använder gästinlägg på sin Google Analytics-blogg. För dem som inte vet hur man identifierar bloggar som accepterar gästinlägg, här är några förslag baserade på Google-sökningar.

Håll ett öga på dina konkurrenter

Ett annat sätt att öka din organiska trafik är att hålla jämna steg med vad dina konkurrenter gör. Fråga om deras marknadsföringstekniker och lär dig vad som fungerar bäst för dem. Om du vill lära dig om deras länkbyggande eller pengar att tjäna strategier bör du också hålla ett öga på deras sociala mediekonton.

Ett sätt att göra detta är att sätta upp ett meddelandesystem som varnar dig när dina konkurrenter lägger upp nytt innehåll. Gå med i deras e-postlista eller följ dem på sociala medier.

Organisera dina interna länkar

Interna länkar är avgörande för din bloggs framgång. Du kan använda dem för att skicka länkjuice genom dina ankartexter. Den interna länkstrukturen på din webbplats ska göra det lätt för besökare att hitta runt. Förbättrad övergripande användarupplevelse. Det är bra att det finns lösningar som automatiskt kan bygga interna länkar till din blogg. Det är mycket viktigare om du använder WordPress för att driva din webbplats.

Kundrecensioner

Du kan också få bakåtlänkar genom att ge positiva recensioner om de webbplatser du använder. Denna strategi är snabb och enkel, och det tar bara några minuter att få en länk från en auktoritativ hemsidas hemsida. För lojala kunder kan du få länkar i utbyte mot rekommendationer. Den enklaste metoden för att uppnå detta är att beskriva de verktyg du redan har använt eller som du för närvarande använder.

Här är några webbplatser som vi kan rekommendera:

matchi.se
cmore.se
visitstockholm.se
schoolsoft.se
teamsportia.se
janusinfo.se
marginalen.se
loplabbet.se
forskning.se
benify.se
livenation.se
boplatssyd.se
sarabackmo.se
electroluxhome.se
hammarbyfotboll.se
skd.se
pts.se
olearys.se
autoexperten.se
styleroom.se
hemhyra.se
martinservera.se
vinochmatguiden.se
academicwork.se
levandehistoria.se
gaffa.se
scorett.se
kau.se
sodertalje.se
regionvasterbotten.se
flygbussarna.se
allastudier.se
historiesajten.se
buttericks.se
eskilstuna.se
tretti.se
digitaltmuseum.se
ltu.se
familjensjurist.se
jobbsafari.se
sas.se
bus4you.se
barnsemester.se
bokavard.se
konsumentverket.se
helsingborg.se
tekniskamuseet.se
rvn.se
ju.se
smakprov.se
visitdalarna.se
icagruppen.se
hig.se
eleven.se
houzz.se
kristianstad.se
bookbeat.se
narhalsan.se
pt.se
scandichotels.se
sambla.se
semper.se
mind.se
tax.service.gov.uk
lulea.se
hippson.se
foretagarna.se
tullverket.se
mff.se
tillvaxtverket.se
amf.se
sportson.se
e-magin.se
femme.se
skelleftea.se
hundarutanhem.se
steenstrom.se
taby.se
regionkronoberg.se
ekostormarknad.se
pnjakt.se
huddinge.se
vasteras.se
yrkeshogskolan.se
mascus.se
bast-i-test.se
steamhotel.se
realtid.se
villaagarna.se
studentkortet.se
dansukker.se
gd.se

Läs mer

Optimera din webbplats: Faktorer du inte får missa

Vill du förbättra din webbplats och öka dess synlighet på sökmotorer? Då är det viktigt att du inte missar viktiga och betydelsefulla knep som...

Så marknadsför sig spelplattformar på nätet 

Du har säkert hört begreppet “syns du inte, finns du inte”. Det gäller i högsta grad för företag som vill lyckas på en marknad...

10 Bästa böckerna för att förlora sig i en annan värld

Ibland behöver man bara verkligen koppla av och fly vardagsstressen. Det kan vara svårt att göra om man är hemma och ständigt blir påmind...

Modern teknologi som har påverkat spelindustrin 

Utvecklingen för spelindustrin tog fart under tidigt 2000-tal och har därefter aldrig riktigt stannat av. Istället får vi se nya tekniker, funktioner och allt...

Hur sociala medier kan användas för att marknadsföra ditt företag

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Med hjälp av sociala medier kan du snabbt nå en stor publik, bygga...