5 Bra aktieappar att ha koll på 2022

Datum:

Det var inte länge sedan som aktiehandel var obekvämt, och det verkade som om det bara var för affärsmän och experter. Men nu när alla har en smartphone i fickan och tillgång till internet vart de än går, kan vem som helst handla aktier utan svårighet med aktieappar.

Att ha en app istället för att behöva gå in på en webbsida som kanske inte lämpar sig lika bra för mobiltelefoner gör det förstås mycket enklare när du ska handla aktier eller researcha ett företag. En anständig programvara kan betyda skillnaden mellan att bli instängd för aktier och att tycka att det är för komplext.

Låt oss ta en titt på några populära och användbara aktieapplikationer för att upptäcka vilken som bäst matchar dina behov. Om du fortfarande inte är säker efter att ha läst om de olika applikationerna kan du alltid prova dem själv för att se hur de fungerar. Du kan lära dig mer om applikationerna och vad du bör tänka på när du väljer en aktieapp hos Finanso.

Börskollen

Börskollen är en börs- och finansapp som ger information och nyheter. Det är viktigt att vara informerad om vad som händer på aktiemarknaden och över hela världen. Naturligtvis, för att göra utmärkta bedömningar måste du kunna förstå och ta till dig allt som kan påverka aktiemarknaden eller de aktier du äger.

Börskollen samlar nyheter från källor som Privata Affärer, Breakit, SVD Näringsliv, Aktiespararna, med flera för att göra det enklare att hänga med i vad som händer. Appen är gratis, vilket är underbart, och du kan anpassa ditt flöde och välja vad du vill övervaka om du registrerar dig. Du kan också få push-varningar om vissa företag eller börser.

Det finns naturligtvis en rad andra utmärkta aktieapplikationer som jag inte har listat. Jag kanske försöker göra en mer omfattande lista i framtiden, men för närvarande räcker det med några utvalda förslag.

Avanza

Konceptet bakom Avanzas app är att den ska vara enkel att använda och att den kan vara en utmärkt utgångspunkt för privatpersoner som är nya inom sparande och aktiehandel. Med BankID tar det bara tre minuter att vara kund och appen kan till och med ge råd om vilka fonder som är bäst att investera i.

Dessutom, om du vill ställa in ett automatiskt sparande är denna programvara användbar. Den låter dig välja tidshorisont och risknivå och sedan glömma det tills det är dags att ta ut pengarna, vilket är precis så det ska vara. Du får gratis courtage upp till 50 000 kr när du handlar på Stockholmsbörsen, vilket är en jättebra affär.

Appens funktioner är bra, och de blir bättre hela tiden. Om du vill kan du välja mellan ett vanligt tema och ett mörkt läge. Det är en anständig design som huvudsakligen är elegant och enkel att använda, men som ibland kan uppfattas som lite rörig.

Nordnet

Nordnet är Nordens största mäklarhus, och om du regelbundet använder dem på din PC hemma är det en bra idé att skaffa appen. Den här appen har vissa fördelar, som svensk kundservice och ett något brett utbud av ETF:er, men den har också vissa nackdelar.

Att köpa och sälja fungerar bra och smidigt, men det finns inte mycket hjälp med att bestämma vad du ska köpa om du vill gå i andras fotspår. Om du behöver hjälp tillhandahåller Nordnet en social delningsplattform som heter Shareville. Du kan titta på andras portföljer, följa dem och duplicera deras taktik genom att gå till den här sidan.

Nordnets egen app är, precis som Avanzas, vanligtvis bra och enkel att använda. Det är inte svårt att komma igång och experimentera lite, och det är en vacker, användarvänlig design överlag.

eToro

eToro är en välkänd plattform med en egen app som är omtyckt av många. Å ena sidan är det mycket användarvänligt, och att hitta det du söker efter är inte svårt; å andra sidan är det mångsidigt och det ger flera investeringsmöjligheter.

eToro är en pionjär inom kryptovaluta, och om du vill handla med Bitcoin, Ethereum, XRP eller andra kryptovalutor är den här appen ett underbart alternativ. Detta är en bra chans om du vill försöka handla med något annat än aktier och fonder.

Även om du inte är van vid aktiehandel är appen otroligt mångsidig eftersom du snabbt kan granska analyser och trender, samt få aviseringar om dina favoritaktier och annat, vilket ger dig en starkare känsla av kontroll.

De tillhandahåller också ”CopyPortfolios”, som är temaportföljer som underhålls av deras specialister och kan vara ganska användbara för dig om du inte vill ägna för mycket tid och energi åt aktiehandel.

Shareville

Som jag tidigare sagt är Shareville en plats där du kan se vad andras portföljer har för dem. Du kan titta på vem som har högst betyg, flest följare eller högst avkastning över olika tidsperioder och sedan bestämma vem du vill följa. Sedan kan du kolla vad dessa duktiga chefer har i sina portföljer och få några idéer.

Naturligtvis kan du duplicera dem direkt genom att kopiera en portfölj och köra den på samma plattform, så att du inte behöver oroa dig för vilka aktier som ska inkluderas i din egen portfölj. Det här är bra för nybörjare och personer som söker råd, men du kan också inkludera din egen portfölj för att visa hur skicklig du är och hur mycket pengar du kan tjäna.

Läs mer

Hur sociala medier kan användas för att marknadsföra ditt företag

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Med hjälp av sociala medier kan du snabbt nå en stor publik, bygga...

Kristina Taylor – kändishustru

Kristina har tidigare varit gift med kocken och tv-profilen Tareq Taylor. De har ett barn, dottern Ellen, ihop och Kristina arbetar som lärare. Privat...

Anja Lundqvist med Heder i behåll

Inom skådespelarvärlden har Anja Lundqvist blivit känd som kunnig och för att ha skinn på näsan. Ofta har Lundqvist porträtterat starka kvinnor och denna...

Brisket and Friends

Brisket and Friends startades i Årsta. Numera finns Brisket and Friends lite överallt i Stockholm och har till och med hittat ända ner till...

La Neta Stockholm – mat från Mexico

Mat från Mexico associeras inte längre bara med bruna bönor och ris. På La Neta Stockholm är det annat som gäller när du besöker...