10 Bästa böckerna för att förlora sig i en annan värld

Datum:

Ibland behöver man bara verkligen koppla av och fly vardagsstressen. Det kan vara svårt att göra om man är hemma och ständigt blir påmind om jobb och åtaganden. För att verkligen få en paus och känna att man kan bli helt nere, så är det perfekt att förlora sig i en annan värld för en stund.

Det finns många sätt att göra detta – du kanske är en person som gärna spelar spel online, kanske till och med besöker casinon utan svensk licens på webben? Eller så är du en bokälskare som gärna får förlora dig i en bok. I denna artikel hittar du då de senaste och mest fängslande böckerna som förflyttar dig till en annan värld där du kan glömma bort dina bekymmer för en stund.

1. Sagan om Isfolket: Häxmästaren – Margit Sandemo

Ett klassiskt men samtidigt tidlöst val är Margit Sandemos mångåriga bokserie om Isfolket. Häxmästaren är den första delen i serien, och redogör bland annat för hur Isfolkets första släktled förbannas av en häxa på gränsen till döden.

2. En Song of Ice and Fire-serien – George R.R. Martin

Om du älskade Game of Thrones på TV så är denna bokserie för dig. Få en djupare insikt i de viktiga karaktärerna genom dessa detaljrika och fängslande böcker. Du kommer att bli uppslukad av det enorma fantasiland som Martin har skapat.

3. Alkemisten – Paulo Coelho

En inspirerande bok som får dig att reflektera över dina drömmar och öde. Följ huvudpersonen Santiago på hans resa från Spanien till Egyptens pyramider, där han söker efter en gömd skatt men hittar något mycket djupare och viktigare istället.

4. Harry Potter-serien – J.K. Rowling

Det här är den ultimata bokserien om magi och äventyr. Följ Harry Potter och hans vänner genom deras upplevelser och utmaningar på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry och följ med dem i kampen mot den onda trollkarlen Lord Voldemort.

5. Uprooted – Naomi Novik

Uprooted är en original och fängslande bok om magi, hopp och kärlek. Här får vi följa Agnieszka som lever i en enkel by som plötsligt blir tvungen att skydda sina nära och byborna från de ondskefulla krafter som hotar att förinta allt de håller kärt.

6. The Night Circus – Erin Morgenstern

Denna mystiska berättelse om en magisk cirkus som bara öppnar på natten kommer att fånga din fantasi. En magisk och förtrollande värld som du inte vill lämna!

7. Ready Player One – Ernest Cline

En nerds dröm som tar dig från din egen vardag in i en virtuell värld där allt kan hända, och där en tonåring kämpar för att lösa en kod och bli den första att hitta ägarens gömda ägodelar.

8. The Martian – Andy Weir

Om du gillar vetenskap och äventyr, kommer denna bok att fascinera dig. Följ Mark Watney som kämpar för att överleva på Mars efter att ha blivit lämnad där av misstag av hans besättning.

9. His Dark Materials-trilogin – Philip Pullman

Ett fängslande äventyr som sträcker sig över olika parallella världar, med djupa teman om religion, vetenskap och frihet. En berättelse som passar både ungdomar och vuxna.

10. Outlander-serien – Diana Gabaldon

Tidsresor, romantik och historiska äventyr korsas i Diana Gabaldons episka bokserie. Här tas du med på en fantastisk resa från 1940-talets Skottland och tillbaka till 1700-talet.

Vare sig du är en inbiten bokälskare som söker ditt nästa äventyr eller någon som vill upptäcka böckernas fantastiska värld för första gången, så kommer dessa böcker att ta dig med på en resa genom olika världar och erbjuda dig en paus från din egen verklighet.

Läs mer

Så marknadsför sig spelplattformar på nätet 

Du har säkert hört begreppet “syns du inte, finns du inte”. Det gäller i högsta grad för företag som vill lyckas på en marknad...

10 Bästa böckerna för att förlora sig i en annan värld

Ibland behöver man bara verkligen koppla av och fly vardagsstressen. Det kan vara svårt att göra om man är hemma och ständigt blir påmind...

Modern teknologi som har påverkat spelindustrin 

Utvecklingen för spelindustrin tog fart under tidigt 2000-tal och har därefter aldrig riktigt stannat av. Istället får vi se nya tekniker, funktioner och allt...

Hur sociala medier kan användas för att marknadsföra ditt företag

Sociala medier är ett utmärkt verktyg för att marknadsföra ditt företag. Med hjälp av sociala medier kan du snabbt nå en stor publik, bygga...

Kristina Taylor – kändishustru

Kristina har tidigare varit gift med kocken och tv-profilen Tareq Taylor. De har ett barn, dottern Ellen, ihop och Kristina arbetar som lärare. Privat...